Despre proiect

Proiectul Crișan + Caraorman + Mila 23 - Ecoturism pentru viitor va crea premisele promovării și dezvoltării unei destinații ecoturistice de marcă proprie în Delta Dunării, prin definirea unei identități comune a zonei formate de triunghiul de localități Crișan – Mila 23 – Caraorman. Proiectul va constitui un model de dezvoltare durabilă în Deltă. Proiectul este realizat de Asociația “Ivan Patzaichin - Mila 23” în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română (SOR), și se bucură de sprijinul unor parteneri strategici relevanți: Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Primăria Crișan, Asociația de Ecoturism din România.

Proiectul abordează unitar triunghiul comunităților, prin acțiuni individuale la nivelul fiecăreia și consolidat la nivelul întregii zone, pentru creșterea atractivității triunghiului Crișan - Caraorman - Mila 23 ca destinație turistică unitară.

Instrumentele cu care operează acest proiect sunt:

Proiectul urmărește, de asemenea, definirea identității de marketing a triunghiului cu potențial de acreditare ca destinație de ecoturism. Realizarea acestui proces va fi documentată, devenind astfel un model de bună practică, ce poate fi transferat cu ușurință. Beneficiarii proiectului sunt locuitorii celor trei comunități (o populație prin excelență multi-etnică), turiștii și potențialii turiști în Deltă sau în alte zone protejate, antreprenorii, societatea civilă locală, autoritățile locale și județene din Deltă.

Proiectul a demarat în iunie 2014 și se va finaliza în aprilie 2016. Bugetul administrat de toți partenerii este de 158.787,8 EUR, dintre care 10% cofinanțare din surse proprii.

noutati

ultimele stiri